Vakuumavgassing
Vakuumavgassing er en av de termiske avgassingsprosessene. Med vakuumavgassing kan vann avgasses gjennom koking også ved temperaturer under 100 °C. Ved å skape et undertrykk (delvis vakuum) i avgasseren kan kokepunktet allerede nås i temperaturområdet 30-80 °C. Denne avgassingsmetoden egner seg godt når det ikke er varmedamp tilgjengelig til termisk trykkavgassing.
Avgassingen skjer i en sprinkler med sprayinnretning, fyllegemer og en beholderdel. Gassene ledes bort med vanndampen som oppstår, ved hjelp av en vakuumpumpe. Fortrinnsvis kan det brukes en dampkondensator for å holde vakuumpumpens sugevolumstrøm lav. Også her kan det oppnås en restoksygenverdi på 0,02 mg/l.
Vakuumavgassingen brukes ved behandling av tilleggsvann for oppvarmingssystemer.
Ta gjerne kontakt for mer informasjon.
Eller: Ring oss. Vi hjelper deg gjerne.